Wie zijn wij?

Heidi Swaanen-Spanjers

Heidi Swaanen-Spanjers

Ik ben Heidi Swaanen-Spanjers, in het dagelijkse leven getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen. Ik woon in Vessem.

Sinds 2009 ben ik (door)gestart met Verloskundigepraktijk de Bron in deze regio. Met héél veel plezier beoefen ik dit mooie en bijzondere vak van verloskundige uit. Verloskunde is een van de oudste beroepen. Van oorsprong waren wij ‘Vroedvrouwen’. De kracht van de al eeuwen oude ‘vroede vrouwen’ zit naar mijn idee in het feit dat je als verloskundige de vrouwen (zwangeren) het bewustzijngeeft van ‘vertrouwen in het eigen lichaam’. We leven in een tijd dat alles makkelijk, snel en liefst zo efficient mogelijk moet. Maar dat betekent ook dat we dreigen te vergeten om naar ons eigen lijf te luisteren.

Ik zie het als een taak van mij als verloskundige om de zwangeren die ik mag begeleiden zich meer bewust te laten worden van hoeveel kracht en energie ze hebben om het hele proces rondom zwangerschap en geboorte vorm te geven.

Samen met mijn collega’s streven wij er in onze praktijk naar dat de zwangere centraal staat en wordt de begeleiding van zwangerschap en bevalling georganiseerd in overleg met de cliënt en alle daarbij horende protocollen welke in deze regio zijn vastgelegd. Als verloskundige probeer ik in gesprek te gaan en ben ik nieuwsgierig naar die zwangere die tegenover mij zit, ook al alles volgens protocol verloopt. Dit alles met als grootste doel een gezond kindje en tevreden ouders.

Als zorgverlener ben ik verantwoordelijk voor mijn handelen en mede voor het zorgproces maar niet voor het feitelijke verloop, de uitkomst. Het meest belangrijk is dat ongeacht de uitkomst, de zwangere, dienst partner en ikzelf met een goed gevoel het zorgproces kunnen afsluiten aan het einde van het kraambed.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten, te mogen begeleiden en te ondersteunen in het hele bijzondere en mooie proces rondom zwangerschap en geboorte…

Karin Heuvelmans-Leermakers

Karin Heuvelmans-Leermakers

Ik ben Karin Heuvelmans-Leermakers en kom uit Wintelre. Ik woon al een aantal jaren samen met mijn man Stefan in Wintelre, in oktober 2018 zijn we getrouwd en in december ’20 zijn wij trotse ouders geworden van onze tweeling Kees en Roos! Ik vond het zo speciaal en bijzonder om zelf zwanger te zijn en te bevallen, dat heb ik nu allemaal zelf mogen ervaren. 
In mijn vrije tijd geniet ik het meest van lekker (uit) eten, korfballen en afspreken met vriendinnen. Daarbij hou ik erg van reizen en maken Stefan en ik de laatste jaren ieder jaar wel een verre reis.

De opleiding tot verloskundige volgde ik in Maastricht en studeerde daar in 2011 af. In de tijd daarna heb ik met veel plezier als waarneemster gewerkt in verschillende praktijken in regio de Kempen e.o. In 2013 kreeg ik de grote kans om vast bij Verloskundigenpraktijk de Bron te komen werken. Omdat ik mijn eindstage bij, toendertijd, Heidi en Gea had gevolgd en hierna ook al als waarneemster bij de Bron werkte, kende ik de praktijk al goed en heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.

Op 01-01-2014 ben ik toegetreden tot de maatschap. Tot op de dag van vandaag ben ik blij en dankbaar dat ik het leukste werk in mijn eigen regio kan doen, in een kleinschalige praktijk waar we ‘onze’ mensen ook écht kennen.

Het leukste van ons werk vind ik wel de afwisseling tussen spreekuren, bevallingen begeleiden en kraamvisites rijden. Geen dag is hetzelfde en iedereen is anders. Voor mij daarom een uitdaging om iedereen te leren kennen zodat ik mijn begeleiding daar weer zo goed mogelijk op kan aanpassen. Daarbij ben ik echoscopiste in de praktijk, wat ik een érg leuke aanvulling op ons vak vind. Ik vind het bijzonder en leuk om zwangeren tijdens hun (eerste) echo het hartje van het kindje te laten zien en hier alles over te kunnen vertellen. Het leukste en fijnste is toch wel als een clïent blij is en dankbaar voor onze zorg; daar doen we het voor! 🙂

Ik wens jullie alvast heel veel succes met alles wat er de komende periode op je af zal komen en hoop jullie snel te zien in de praktijk!

Pascalle van Veldhoven

Pascalle van Veldhoven

Hallo! 
Mijn naam is Pascalle van Veldhoven, geboren en opgegroeid in Nederweert (Limburg). Ik woon samen met mijn vriend in Moergestel. In 2011 ben ik als verpleegkundige afgestudeerd en meteen begonnen aan de opleiding tot verloskundige na mijn afstudeerstage bij Verloskundigenpraktijk de Bron ben ik hier blijven werken als waarneemster in combinatie met andere praktijken. In 2016 heb ik mijn diploma basis-echoscopiste gehaald om nog completere verloskundige zorg te kunnen leveren.

In 2018 kreeg ik de mooie gelegenheid om in het maatschap van de praktijk te mogen stappen en samen met mijn collega’s team Oisterwijk op mogen starten!

Werken als verloskundige is het mooiste wat er bestaat, we staan koppels bij in één van de meest bijzondere en spannende momenten in hun leven! Ik zie een zwangerschap als een gezonde gebeurtenis. Vanuit dit oogpunt wil ik jullie zwangerschap ook begeleiden. Vanaf 01-09-2018 krijg ik de mooie kans om toe te treden tot de maatschap van de Bron. Een droom komt uit, werken in een kleinschalige praktijk waarbij we onze cliënten echt kennen!

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn vriend en vriendinnen of ga ik lekker wandelen met mijn hondje.

Iedereen een hele goede zwangerschap, bevalling en kraamperiode toegewenst, en hopelijk tot snel!

Triske van de Wouw

Triske van de Wouw

Ik ben Triske van de Wouw en ik kom uit Diessen. Daar woon ik samen met mijn vriend Daan. Vanaf 2015 ben ik afgestuurd als verloskundige. Ik heb de opleiding gevolgd aan de Academie Verloskunde Maastricht. Ik heb daar een hele leuke, leerzame tijd gehad met heel veel stages in alle delen van Nederland. Na mijn afstuderen ben ik lekker aan het werk gegaan als waarneemster in verschillende praktijken in Utrecht, Tilburg en Oss.

Vanaf september 2018 ben ik werkzaam bij Bron Verloskunde (voornamelijk voor team Oisterwijk) en vanaf januari 2022 ben ik toegetreden in de maatschap en mag ik me dus mede-praktijkhouder noemen! Een hele mooie en grote stap voor mij, waar ik op dat moment ook helemaal klaar voor was.

In 2016 heb ik mijn echo diploma behaald en maak ik in de praktijk termijn, groei- en liggingsecho’s. Een hele leuke aanvulling op ons vak!
Binnen de praktijk werken we in kleine teams, wat ik erg fijn vind. Hierdoor heb ik meer persoonlijk contact met jullie als zwangere en partner! Het werk als verloskundige is ontzettend leuk en dankbaar. Ik mag deel uitmaken van een heel bijzonder moment in jullie leven en ik vind het belangrijk om dat op een persoonlijke manier te kunnen doen.

Naast mijn werk ga ik graag wandelen, borrelen, samen eten of gewoon lekker bijkletsen!

Een heel leuk nieuwtje is dat ik samen met Daan ons eerste kindje verwacht in augustus 2022! Nu ga ik dus alles zelf, van de andere kant meemaken!
Ik wens iedereen een voorspoedige zwangerschap toe en hopelijk tot snel binnen de praktijk!

Evelien Dercksen

Evelien Dercksen

Mijn naam is Evelien Dercksen, geboren in Leiderdorp maar woon al 19 jaar in en rondom Oisterwijk. Sinds april 2020 woon ik in Moergestel samen met mijn 2 katten.

Na het voltooien van de opleiding Verloskunde te Maastricht in januari 2018, ben ik eerst een half jaar gaan werken als kraamverzorgende in de regio Bommelerwaard om zo een geheel plaatje te kunnen krijgen van ons bijzondere vak. Vervolgens ben ik op verschillende plekken gaan waarnemen, onder andere in Tiel, Arnhem, Reusel. Op dit moment ben ik vaste waarneemster bij verloskundigenpraktijk De Bron waar ik fungeer als vliegende keep tussen locatie Oisterwijk en Diessen. De Bron is een kleinschalige praktijk waar de cliënt centraal staat en persoonlijk contact belangrijk is.

De keuze voor verloskunde was voor mij snel gemaakt. Ik wist al vroeg dat ik graag in de zorg wilde gaan werken. Persoonlijke aandacht en cliëntcontact vind ik daarin erg belangrijk. Het werken als verloskundige is een beroep dat ik niet kan beschrijven omdat het zó mooi, zó intiem en zó bijzonder is, een echte natuurlijke gebeurtenis.

Met veel plezier en het leveren van goede zorg op maat begeleid ik (aanstaande) ouders gedurende de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Hierbij met als uiteindelijk doel is dat ze met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn vriend, rijd ik fanatiek paard en hou ik ervan om in de natuur bezig te zijn, zoals wandelen.

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten en te begeleiden in een van de belangrijkste en bijzonderste gebeurtenissen in jullie leven!

Goede zwangerschap, bevalling en kraambed toegewenst!

Iris Rommen

Iris Rommen
Iris Rommen

Mijn naam is Iris Rommen en geboren en getogen in het prachtige Oisterwijk.

Al vanaf jongs af aan wist ik één ding zeker; later als ik groot ben word ik verloskundige. Deze droom is in oktober 2020 werkelijkheid geworden. Na de HAVO op Durendael ben ik verloskunde gaan studeren in Maastricht. Tijdens deze opleiding heb ik op veel plekken in het land stage mogen lopen en ben ik zelfs drie maanden in Sri Lanka geweest voor vrijwilligerswerk.
 
In mijn laatste jaar van de opleiding mocht ik dan eindelijk stage lopen bij de Bron in Oisterwijk, vanaf toen wist ik zeker dat ik hier ook wilde gaan werken. De kleinschaligheid en de persoonlijke begeleiding vind ik belangrijk. Een zwangerschap, bevalling en de kraamperiode maak je niet vaak mee in je leven. Ik ben heel dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van deze bijzondere gebeurtenissen.
 
Daarnaast ben ik ieder weekend te vinden op het handbalveld en houd ik ervan om leuke dingen te doen met mijn vriend en vrienden. Hopelijk tot snel in de praktijk!

Wietske witlox

Wietske Witlox

Mijn naam is Wietske Witlox en ik ben waarnemend verloskundige. Ik zal vanaf 1 februari het team van verloskundigen de Bron met veel plezier komen versterken.

Sommigen van jullie zullen mij wellicht kennen uit de omgeving, voor anderen ben ik een nieuw gezicht. Zelf kom ik uit Haaren en heb mijn studie in 2020 afgerond aan de Academie Verloskunde in Maastricht. Ik heb de afgelopen tijd op verschillende plekken ervaring op kunnen doen, zoals in omgeving Den Bosch, Tilburg en Ochten. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om actief bezig te zijn, te borrelen met vrienden en met de hond te wandelen.

Als verloskundige vind ik het belangrijk dat aanstaande ouders zich gehoord voelen en kijk ik graag samen welke zorg bij jullie past. Iedere bevalling blijft voor mij keer op keer een bijzondere ervaring. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode in jullie leven.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Groetjes Wietske

Waarom de Bron?

  • Persoonlijke en kleinschalig
  • Zorg op maat
  • Twee kleine teams voor locatie Diessen en Oisterwijk
  • Altijd direct een verloskundige aan de telefoon
  • Echo's in eigen praktijk
  • Spreekuren op flexibele tijden, ook 's avonds
  • Samenwerking met de ziekenhuizen MMC-v, ETZ en JBZ
  • Ingeschreven in kwaliteitsregister KNOV