Wie zijn wij?

Heidi Swaanen-Spanjers

Ik ben Heidi Swaanen-Spanjers, in het dagelijkse leven getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen. Ik woon in Vessem.

Als gespecialiseerd verpleegkundige ben ik 12 jaar (1990-2002) werkzaam geweest op de verloskamers van het Diaconessen Ziekenhuis in Eindhoven en in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Na de geboorte van ons eerste kindje heb ik de keuze gemaakt om alsnog een gekoesterde wens in

vervulling te laten gaan, namelijk verloskundige worden..
Vanaf 2003 ben ik werkzaam als verloskundige in de thuispraktijk. Als waarnemend verloskundige heb ik de eerste jaren in verschillende praktijken gewerkt. Sinds 2009 ben ik (door)gestart met Verloskundigepraktijk de Bron in deze regio.

Met héél veel plezier beoefen ik dit mooie en bijzondere vak van verloskundige uit. Verloskunde is een van de oudste beroepen. Van oorsprong waren wij ‘Vroedvrouwen’. De kracht van de al eeuwen oude ‘vroede vrouwen’ zit naar mijn idee in het feit dat je als verloskundige de vrouwen (zwangeren) het bewustzijngeeft van ‘vertrouwen in het eigen lichaam’. We leven in een tijd dat alles makkelijk, snel en liefst zo efficient mogelijk moet. Maar dat betekent ook dat we dreigen te vergeten om naar ons eigen lijf te luisteren.

Ik zie het als een taak van mij als verloskundige om de zwangeren die ik mag begeleiden zich meer bewust te laten worden van hoeveel kracht en energie ze hebben om het hele proces rondom zwangerschap en geboorte vorm te geven.

Samen met Karin en Pascalle streven wij er in onze praktijk naar dat de zwangere centraal staat en wordt de begeleiding van zwangerschap en bevalling georganiseerd in overleg met de cliënt en alle daarbij horende protocollen welke in deze regio zijn vastgelegd. Als verloskundige probeer ik in gesprek te gaan en ben ik nieuwsgierig naar die zwangere die tegenover mij zit, ook al alles volgens protocol verloopt. Dit alles met als grootste doel een gezond kindje en tevreden ouders.

Indien een kraamvrouw zegt dat ze goed terugkijkt op haar hele proces rondom zwangerschap en geboorte ben ik tevreden. Als zorgverlener ben ik verantwoordelijk voor mijn handelen en mede voor het zorgproces maar niet voor het feitelijke verloop, de uitkomst. Het meest belangrijk is dat ongeacht de uitkomst, de zwangere, dienst partner en ikzelf met een goed gevoel het zorgproces kunnen afsluiten aan het einde van het kraambed.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten, te mogen begeleiden en te ondersteunen in het hele bijzondere en mooie proces rondom zwangerschap en geboorte…

Karin Heuvelmans
Ik ben Karin Heuvelmans en woon samen met mijn man Stefan in Wintelre.

Mijn afstudeerstage volgde ik bij de Bron en na mijn afstuderen in 2011 heb ik met veel plezier als invalster in veel verschillende praktijken in en buiten deze regio gewerkt. In deze tijd heb ik al vele mooie zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Sinds 2011 heb ik regelmatig en met veel plezier gewerkt bij Verloskundigenpraktijk de Bron. Wat was ik dan ook blij dat ik vanaf april 2013 full time mocht komen werken! Dit is me zeer goed bevallen met als gevolg dat ik per 01-01-2014 ben toegetreden tot de maatschap.

Nog steeds heb ik het super naar mijn zin. Het kleinschalige van onze praktijk maakt dat we veel tijd en contact met iedereen hebben, waardoor we iedereen persoonlijk kennen. Dat maakt ons werk zo mooi, hierdoor is het begeleiden van een zwangerschap, bevalling en kraambed toch echt nét wat specialer :). Iedereen is anders en het geeft een zeer voldaan gevoel wanneer iemand fijn kan terugkijken op zo’n belangrijke en mooie periode in je leven. Voor mij een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Daarnaast heb ik in 2013 mijn echoscopiediploma behaald. Het is voor mij een leuke en waardevolle aanvulling op ons vak om ook dát gedeelte van de zwangerschap te mogen begeleiden. In onze praktijk maak ik dan ook met veel plezier de vroege-, termijn-, groei- en liggingsecho’s.

Ik wens jullie een fijne zwangerschap, bevalling en kraambed toe en hoop jullie snel te ontmoeten!

Pascalle  van Veldhoven 

Hallo! Mijn naam is Pascalle van Veldhoven, ik woon samen met mijn vriend in Moergestel.

In 2011 ben ik als verpleegkundige afgestudeerd, hierna ben ik meteen begonnen aan de opleiding tot verloskundige. Sinds juni 2014 ben ik na mijn afstudeerstage blijven waarnemen bij de Bron maar hiernaast ook nog bij andere praktijken. In 2016 heb ik mijn diploma basis-echoscopiste gehaald om nog completere verloskundige zorg te kunnen leveren.

Werken als verloskundige is het mooiste wat er bestaat, we staan koppels bij in één van de meest bijzondere en spannende momenten in hun leven! Ik zie een zwangerschap als een gezonde gebeurtenis. Vanuit dit oogpunt wil ik jullie zwangerschap ook begeleiden. Vanaf 01-09-2018 krijg ik de mooie kans om toe te treden tot de maatschap van de Bron. Een droom komt uit, werken in een kleinschalige praktijk waarbij we onze cliënten echt kennen!

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn vriend en vriendinnen of ga ik lekker wandelen met mijn hondje.

Iedereen een hele goede zwangerschap, bevalling en kraamperiode toegewenst, en hopelijk tot snel!

Triske van de Wouw

Mijn naam is Triske van de Wouw, ik woon en ben opgegroeid in Diessen. Vanaf september 2018 ga ik als verloskundige werken bij de Bron en ga samen met Pascalle voornamelijk werken op locatie Oisterwijk.

Na mijn middelbare schooltijd in Tilburg ben ik een jaar verpleegkundige gaan studeren in Breda. Hier heb ik mijn propedeuse gehaald en daarna ben ik begonnen aan de Academie Verloskunde in Maastricht. In die tijd heb ik in Maastricht op kamers gewoond en heb ik tijdens mijn vele stages verschillende plekken in Nederland aangedaan. In juli 2015 ben ik afgestudeerd als verloskundige en ben ik gelukkig meteen vol goede zin aan het werk kunnen gaan bij mijn eindstage praktijk. Ik heb die eerste jaren na mijn afstuderen in verschillende praktijken als waarnemend verloskundige gewerkt, zoals in Utrecht, Tilburg en Oss.

Tevens heb ik naast mijn verloskundig diploma ook mijn echo diploma in 2016 behaald. Ik vind dit een prachtige aanvulling op mijn beroep en een meerwaarde van de zorg die ik kan leveren.

Naast mijn werk ga ik ook graag hardlopen en leuke dingen doen met mijn vriend Daan of mijn vriendinnen. Wandelen, borrelen, samen eten of gewoon lekker bijkletsen!

Het werk als verloskundige vind ik ontzettend leuk en dankbaar om te doen. Ik mag deel uit maken van een heel bijzonder moment in iemands leven en ik vind het heel belangrijk om iedereen op een eigen en persoonlijke manier te begeleiden gedurende de hele zwangerschap. Ik heb zin om met mijn nieuwe collega’s aan de slag te gaan en jullie als zwangeren en partners te leren kennen!

Evelien Dercksen

Hallo! Mijn naam is Evelien Dercksen, geboren in Leiderdorp maar woon al 17 jaar in Oisterwijk. Waar ik sinds 3 jaar ook samenwoon met mijn vriend.

Na het voltooien van de opleiding Verloskunde te Maastricht in januari 2018, ben ik eerst gaan werken als kraamverzorgende in de regio Bommelerwaard om zo een geheel plaatje te kunnen krijgen van ons bijzondere vak. Vervolgens ben ik gaan waarnemen bij deze praktijk en een verloskundigenpraktijk in Tiel. Een kleinschalige praktijk met goed persoonlijk contact, waarin de cliënt écht centraal staat is een must.

De keuze voor verloskunde was voor mij snel gemaakt. Al vroeg wist ik dat ik graag in de zorg wilde gaan werken. Persoonlijke aandacht en cliëntcontact vind ik daarin erg belangrijk. Het werken als verloskundige is een beroep dat niet te beschrijven is. Zó mooi, zó intiem, zó bijzonder en een echte natuurlijke gebeurtenis.

Met veel plezier en goede zorg begeleid ik (aanstaande) ouders gedurende de zwangerschap, bevalling en het kraambed, met als doel dat ze met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn vriend, sport ik fanatiek en wandel ik graag met de hond.

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten en te begeleiden in een van de belangrijkste en bijzonderste gebeurtenissen in jullie leven! Goede zwangerschap, bevalling en kraambed toegewenst!

Iza van Dijck

Mijn naam is Iza van Dijck.
Ik ben 20 jaar en kom uit Biest-Houtakker. Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding voor verloskundige. 
Van 23 september t/m 24 november 2019 ben ik als stagiaire te vinden bij Verloskundigenpraktijk de Bron in Diessen. Jullie kunnen mij treffen tijdens het spreekuur, bevallingen en kraamvisites samen met de verloskundige. Mochten jullie mijn aanwezigheid niet op prijs stellen, laat het dan even weten aan één van de verloskundigen.

Ik heb er zin in en hoop jullie snel te ontmoeten!

Liefs,

Iza van Dijck

Iris Rommen

Hoi allemaal! Mijn naam is Iris, ik ben 22 jaar oud en op dit moment vierdejaars student aan de Academie Verloskunde in Maastricht.

Vanaf 21 oktober zal ik stage komen lopen bij de Bron in Oisterwijk. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Mochten jullie bezwaar hebben tegen mijn aanwezigheid dan horen de verloskundigen dat graag! Tot snel!