Waarom de Bron?

WAAROM KIEZEN VOOR VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK DE BRON?

Ons doel is om je zo goed mogelijk te ondersteunen en vertrouwen te geven tijdens de zwangerschap en bevalling. Bij ons ben je een persoon en geen nummer. Bij aandacht hoort ook aandacht voor het gezin van de zwangere. Je partner, kinderen of andere familieleden en vrienden zijn bij ons dan ook van harte welkom tijdens de controles. Doordat we in twee kleine teams werken, kennen wij jou en jij ons.

We werken in onze praktijk niet met een praktijkassistente of verpleegkundige. Dit betekent dat je altijd direct een verloskundige aan de lijn krijgt.

Wij vinden het fijn om informatie over de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en de periode daarna met je te delen. Het is ons vak en we vertellen er graag over! Dit doen we op de spreekuren, tijdens de bevalling en kraambezoeken.

Voor alle niet medische echo’s (vitaliteitsecho, termijnecho, groeiecho, liggingsecho) kun je op onze hoofdlocaties in Diessen en Oisterwijk terecht. Zoals bij ons gebruikelijk is, wordt er tijdens de echo’s ruim de tijd genomen voor tekst en uitleg.

De 20 weken echo (SEO) en eventuele overige medische echo’s worden aangeboden in samenwerking met de ziekenhuizen (ETZ Tilburg en MMC-v Veldhoven), Diagnostiek voor U (Eindhoven), Francette Poos (Westerhoven) en Daniëlle van der Heijden (Reusel).

We hebben een groot netwerk van professionals rondom zwangerschap en bevallen waardoor we ook op deze manier concreet aanvullende zorg op maat kunnen aanbieden.

Vanuit zowel Tilburg als Veldhoven zijn we aangesloten bij meerdere VSV’s (Verloskundig SamenwerkingsVerband) en zorggroepen, waardoor we onze collega’s uit de regio persoonlijk kennen. We hebben hierdoor een goede samenwerking met alle huisartsen, gynaecologen en fysiotherapeuten uit de regio.
Daarnaast nemen we actief deel aan het eerstelijns samenwerkingsverband ‘Van Top tot Teen’ en hebben we persoonlijk contact met de docenten van verschillende zwangerschapscursussen. Ook worden er op regelmatige basis (bijscholings)bijeenkomsten met andere verloskundigen uit de regio bezocht en hebben we regelmatig contact met de verschillende kraambureaus.

Doordat wij meerdere samenwerkingsverbanden hebben, ben je bij ons vrij om te kiezen naar welk ziekenhuis je wil. Indien je in het ziekenhuis wil bevallen, gaan wij met je mee naar het Maxima Medisch Centrum (Veldhoven), het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (Tilburg) of het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s Hertogenbosch).

Wij begeleiden bevallingen bij je thuis en in het ziekenhuis. We werken samen met maar liefst drie ziekenhuizen: Het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven (MMC-v), het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilbug (ETZ) en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s Hertogenbosch (JBZ).

Je kunt op bed bevallen en ook gebruik maken van onze baarkruk. Bij ons ben je vrij om te bepalen waar en op welke manier je wilt bevallen. Wij vinden het belangrijk om van te voren wensen en verwachtingen te bespreken zodat voor jullie duidelijk is wat je van onze begeleiding tijdens de bevalling kunt verwachten. Met een goede voorbereiding en de juiste begeleiding hopen wij dat de bevalling een bijzondere en positieve ervaring zal zijn!

We vinden het belangrijk dat er goede overdrachten met de verloskundigen onderling in de praktijk plaatsvinden zodat we weten wat er speelt en op de hoogte zijn. Ook als je onverhoopt doorverwezen moet worden naar een gynaecoloog vinden we het belangrijk dat wij de gynaecoloog duidelijk op de hoogte brengen van jullie persoonlijke en medische situatie zodat hij of zij de zorg zo optimaal mogelijk kan voortzetten.

Binnen praktijk de Bron is er extra aandacht voor borstvoeding. Het is al heel lang bekend dat borstvoeding de beste voeding is voor je pasgeboren kindje. Om ieder kind een kans te geven op de best mogelijke voeding komt dit onderwerp ook aan de orde tijdens onze voorlichtingsavonden. Tijdens de kraamweek helpen en begeleiden we je samen met de kraamverzorgster om de borstvoeding tot een succes te brengen.

Naast de persoonlijke aandacht is de kwaliteit van de medische zorg natuurlijk het allerbelangrijkste. Onze begeleiding tijdens je zwangerschap, bevalling en periode erna baseren wij zoveel mogelijk op basis van de meest recente, wetenschappelijke inzichten en volgens de richtlijnen en protocollen die door en/of in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, tot stand zijn gekomen.

Als vanzelfsprekend zijn de verloskundigen van de Bron ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV.

Bron Verloskunde - Zwangerschap

Waarom de Bron?