De eerste afspraak

De eerste afspraak

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je jezelf direct bij ons aanmelden. Klik hier om je direct aan te melden.

intakegesprek

Dit gesprek vindt plaats rond de 6-8 weken en duurt ongeveer 45-60 minuten. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar, vragen we naar je medische voorgeschiedenis en bespreken we eventuele eerdere zwangerschap. Verder meten we je bloeddruk en gewicht op. Zo brengen we tijdens dit gesprek alles in kaart om de zorg in de zwangerschap zo goed mogelijk op jouw specifieke situatie toe te kunnen passen en wij dus ‘zorg op maat’ kunnen geven. Je partner is hierbij uiteraard van harte welkom. Er wordt tijdens deze controle nog geen echo gemaakt, dit is nog te vroeg. Rond de 8-9 weken plannen we met je een eerste echo en bespreken we eventuele eerdere zwangerschap(pen).

bloed prikken

Je krijgt tijdens het intakegesprek een laboratoriumformulier mee voor het standaard bloedonderzoek aan het begin van de zwangerschap (er wordt getest op bloedgroep, rhesusfactor, irregulaire antistoffen, syfilis (lues), hepatitis B, HIV, glucose en het ijzergehalte). Alleen als er iets bijzonders met de uitslag is nemen we contact met je op. Als alles er goed uit ziet bespreken we de uitslagen van het bloedonderzoek bij de eerstvolgende controle.

Prenataal onderzoek (combinatietest, nekplooimeting)

In het begin van de zwangerschap stellen we je de vraag of je meer informatie wilt ontvangen over de combinatietest en de NIPT. Dit zijn screeningstesten om te kijken of je in deze zwangerschap een verhoogd risico hebt/ er aanwijzingen zijn voor het krijgen van een kindje met het syndroom van Down, Edwards en Patau. De beslissing over het wel of niet verrichten van deze test neem je zelf. Je krijgt van ons een folder over deze test en tijdens het intakegesprek geven we hierover verdere uitleg. Indien je voor deze test kiest, kun je dit tot 10 weken zwangerschap bij ons aangeven. Voor meer informatie over deze testen kun je kijken op de website: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl

Eerste echo

De eerste echo, ook wel vitaliteitsecho genoemd, plannen we rond de 8-9 weken op onze praktijk in Diessen of Oisterwijk. Het doel van deze echo is beoordelen of de zwangerschap er in aanleg goed uit ziet. Omdat de zwangerschap nog in een vroeg stadium is, is deze echo inwendig. Door middel van een inwendige echo kunnen we het kleine vruchtje toch al scherp in beeld brengen. Indien we hartactie zien, betekent dat voor nu dat het er goed uit ziet! Verder meten we het vruchtje op en kunnen we aan de hand hiervan een schatting geven van je zwangerschapsduur.

Waarom de Bron?

  • Persoonlijke en kleinschalig
  • Zorg op maat
  • Twee kleine teams voor locatie Diessen en Oisterwijk
  • Altijd direct een verloskundige aan de telefoon
  • Echo's in eigen praktijk
  • Spreekuren op flexibele tijden, ook 's avonds
  • Samenwerking met de ziekenhuizen MMC-v, ETZ en JBZ
  • Ingeschreven in kwaliteitsregister KNOV
Sluit Menu