Onderzoek

Bloedonderzoek

Iedere zwangere krijgt aan het begin van de zwangerschap een bloedonderzoek. Voor de meest actuele informatie hierover verwijzen we je door naar de website van het RIVM.

Echo's

Klik hier voor meer informatie op deze website.

Prenatale screening

Tijdens de zwangerschap kun je je kindje laten onderzoeken op een aantal aangeboren aandoeningen. Dit onderzoek heet prenatale screening. Je bepaalt zelf of je dit onderzoek wilt laten doen. Op de site van het RIVM, kun je de meest actuele informatie vinden.

NIPT

Vanaf 1 april 2017 kun je kiezen voor de NIPT-test (Niet Invasieve Prenatale Test). Kijk voor de meest actuele informatie op www.PNS.nl.

Prenatale diagnostiek

Wanneer er in jouw familie of die van je partner een aangeboren of erfelijke aandoening voorkomt of als je zelf een bepaalde ziekte hebt of bepaalde medicijnen gebruikt die mogelijk schadelijk kunnen zijn in de zwangerschap, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor prenatale diagnostiek. We zullen dit uitgebreid bespreken tijdens het eerste intakegesprek op de praktijk. Voor meer informatie kun je op de onderstaande website kijken: www.erfelijkheid.nl

Waarom de Bron?